Україна може передати Агєєва Росії заради звільнення українських політв'язнів, - адвокат

Засуджений в Україні до 10 років ув’язнення російський військовий-диверсант Віктор Агєєв є у списку з 14 росіян, яких Україна готова передати Росії заради звільнення українських політв'язнів

Про це в ефірі "Громадського" заявив адвокат Агєєва Віктор Чевгуз.

"Ви знаєте позицію Порошенка, Геращенко, його представника, про те, що російських полонених, які перебувають на території України, будуть міняти тільки на українців, які перебувають в тюрмах Росії. Я вважаю, що це правильне рішення. Питання є, є підготовлені списки. Здається 14 росіян перебувають в наших СІЗО", - розповів Чевгуз.

Він наголосив, що буде правильним обміняти росіян на Сенцова, Кольченка, Клиха, Онищенка - тих, які незаконно перебувають в тюрмах Росії.

"Агєєв є в цьому списку, я був у консульстві, розмовляв з консулом. І я думаю, що ми його обміняємо на когось з наших хлопців. Основна мета моєї допомоги там, щоб забрати як можна більше наших хлопців з Росії. Але цих треба засудити законно, справедливо і щоб жоден суд, навіть Європейський не сказав, що Агєєва засудили неправильно", - зазначив адвокат.

Він додає, що Агєєв згоден із таким розвитком подій і хоче повернутися в Росію.

"Ми подання подамо, щоб президент помилував його і віддамо в такому вигляді, як є. Чим швидше він поїде на Росію, тим швидше ми заберемо своїх хлопців з російських тюрем", - сказав Чевгуз.