Військовий з Сєвєродонецька перед самогубством залишив записку. У суді кажуть, що його цькували через сигарети

22-річний військовослужбовець Нацгвардії, який вчинив самогубство під час охорони адмінбудівлі суду в Сєвєродонецьку, залишив передсмертну записку

Про це повідомила прес-служба Нацполіції в Луганській області.

"Передсмертна записка є. Далі будемо проводити розслідування", - наголосили в поліції.

Працівник суду Іван Наумік, який особисто знав загиблого, розповів "UA: Донбас" про те, що напередодні купив на прохання нацгвардійця цигарки, і за це хлопця почали цькувати.

"Коли я вчора пішов на обідню перерву, то солдат конвойної служби попросив купити йому сигарет. Я виконав його прохання. Після цього він підійшов до мене і запитав, чи я доповідав своєму керівнику про те, що вони мене просили. Я сказав, що ні. Він каже: вона побачила, що я купив їм сигарети, доповіла їхньому керівництву і стала вимагати, щоб вони прийняли міри", - розповів Наумік.

Він також наголосив, що нацгвардієць зізнався, що боїться одного зі старших конвою.

"Протягом дня цей солдат тричі підходив до мене і сказав, що йому "хана" буде завтра. А пізніше сказав, що не знає, як цю ніч переживе. І назвав одного зі старших конвою, що він його дуже боїться", - розповів працівник суду.

За словами адвоката Ігоря Чудовського, за таких умов Військова прокуратура повинна з’ясувати обставини та внести до Єдиного реєстру інформацію про доведення до самогубства.

Зазначимо, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "вбивство".