Wi-Fi на вокзалах та в "Інтерсіті+" можуть зробити платним

"Укрзалізниця" може зробити платним Wi-Fi в "Інтерсіті +" та на вокзалах

Про це повідомив в.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов в інтерв'ю "112 Україна".

"Wi-Fi на сьогоднішній день забезпечені поїзда категорії "Інтерсіті+". Ми продовжуємо роботу, пов'язану з поліпшенням якості сигналу і з якістю пропускної здатності трафіку. Тут є один принциповий момент, на який ми всі не наважимося. Ви знаєте, що на сьогоднішній день це безкоштовна послуга. У той же час в більшості країн Європи, де в поїздах надається послуга Wi-Fi, вона платна", - розповів він.

Очільник "Укрзалізниці" назвав три шляхи стосовно Wi-Fi.

"Перший - це залишити послугу безкоштовною і покращувати її якість в нинішньому стані, другий - зробити її платною для пасажирів. Ключ, пароль, QR-коди - можливі різні підходи. Можливий візит банківською карткою, концепція є. Третій підхід - це використання реклами, такий підхід дозволяє окупити витрати на розгортання мережі", - наголосив він.

За його словами, третій підхід могли б використати за прикладом аеропортів: отримуючи півгодинний, годинний або десятихвилинний доступ в мережу, пасажир отримує рекламний контент, який оплачується рекламодавцем.

Кравцов додав, що від переговорів з підрядниками та від економічних умов залежить, який варіант розвитку щодо Wi-Fi буде обрано.