У Бердянську юнак зламав хребта під час стрибків на батуті, суд заарештував майно розважального комплексу

За останні два місяці в популярних ігрових центрах курортного міста Бердянська Запорізької області трапилася ціла серія неприємних інцидентів із дітьми

Зокрема, у "Непосєді" 17-річний хлопець отримав компресійний перелом хребта, після чого за запитом прокуратури суд наклав частковий арешт на майно центру, а саме на батут і яму для стрибків, пише Бердянск 24.

В іншому популярному місці відпочинку із атракціонами у приміщенні - "Джамп сіті" - з початку 2018 року спеціальна комісія розслідувала вже 11 випадків отримання травм дітьми та рекомендувала дотримуватися низки обмежень:

недопущення на батути дітей до 7 років;

перебування дітей на батуті тільки в супроводі дорослих;

присутність у батутному комплексі не більше 40 людей одночасно;

присутність лише однієї дитини на одній платформі;

не допущення у "лабіринт" дітей старше 12 років.

Усім відвідувачам ігрових центрів попередньо має бути доведена інформація про правила поведінки на атракціонах.

Скандал з батутами розгорівся у Бердянську після того, як 17-річний юнак стрибав на батутній арені і в результаті падіння в яму пошкодив хребет. Причиною травмування хлопця комісія визначила недостатню кількість поролону та захисних кубів. В акті комісія рекомендувала призупинити діяльність розважального центру, на постійній основі проводити інструктажі всім відвідувачам та повісити правила технічної безпеки на рівні очей.