У Парижі вийшла з берегів Сена, передмістя пересідає на човни

Через підвищення рівня Сени в Парижі внаслідок сильних опадів прибережні будинки та заклади опинилися перед ризиком затоплення

Деякі підвальні приміщення у прибережній зоні вже підтоплені, передає ВВС.

Лувр закрив частину залів, зокрема експозицію відділу ісламського мистецтва.

Очікується, що на цих вихідних річка буде ще швидше виходити з берегів. Рівень води може сягнути щонайменше 6 метрів, що на 4 метри більше за нормальний рівень.

Окрім того, на Сені тимчасово перервано судноплавство, включно з відомими туристичними круїзами. А в паризькому передмісті Вільньов-Сен-Жорж повінь змусила жителів пересуватися на човнах.

Рівень води досяг середини стегна статуї Зуава. Це не так високо, як під час відомої повені 1910 року. Тоді рівень води досяг шиї солдата, перевищив нормальний на 8,7 метрів і частина міста була затоплена протягом двох місяців.

Разом з тим, французька метеослужба повідомила, що нинішній зимовий період - третій за кількістю опадів за всю історію спостережень.

Мер Парижа Анн Ідальго заявила, що місто впорається з повінню. За її словами, високий рівень води в Сені буде спостерігатися і наступного тижня. Вода буде спадати повільно через підтоплення земель у регіоні.

Одночасно вона зазначила, що повені та літня спека є "питанням адаптації міста до змін клімату".