Стало відомо, що вибухнуло у Харкові

Вибух біля магазину “Брусничка” у Харкові скоріш за все спричинила ручна граната

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За інформацію радника, інцидент міг бути спричинений бойовою гранатою РГН (ручна граната наступальної дії). Крім того, виявлено металеві предмети, котрі могли застосувати для більшого враження.

Наразі слідчі Нацполіції відкрили провадження за статтею “Хуліганство з важкими наслідками”. Але розробляється декілька версій подій, у тому числі вбивство. Після роз’яснення усіх обставин цю справу можуть перекваліфікувати на “Терористичний акт”.

“Зараз продовжують працювати слідчі та вибухотехніки, але це може бути саме той випадок, коли результатом підвищеного інтересу громадян до залишеного безхосного пакету став вибух”, - заявив Шкіряк.

Радник міністра також додав, що українці повинні повідомляти правоохоронців при виявленні будь-яких предметів, валіз, сумок, коробок чи пакетів, що перебувають без нагляду і викликають підозру.

За словами голови ГУ Нацполіції у Харківській області Олег Беха, жінка, яка постраждала в результаті вибуху, працює прибиральницею в аптеці, розташованій у тій же будівлі, що і супермаркет, передає "Інтерфакс-Україна"

"Після того, як вона закінчила прибирання, вона спускалася вниз і побачила на сходах невеликий пакет. Попросила свого онука, щоб він відійшов на кілька сходинок вище, підійшла до цього пакету(з її слів він був важкий). Усередині вона побачила металевий предмет, який вона взяла. Він випав у неї з рук, після чого стався вибух", - сказав Бех.