У харківському дитсадку показали карту України без Криму

Під час вивчення теми “Україна” викладачі використовували мапу без Криму

Про це повідомила користувачка Facebook Вікторія Борзова.

У дитячому садочку Dada SPACE під час вивчення теми “Україна” дітям показували карту без півостріва Крим. Відповідні фото з’явились на сторінці садку у Facebook.

У відповідь користувачі у коментарях обурились на таку політику закладу. Адміністратор сторінки відповідав, що мапа створена у режимі реального часу.

“Діти отримують інформацію у режимі реального часу. А в режимі реального часу Крим є територією Російської федерації, на жаль. Однак, якщо завтра ситуація змінеться, ми роздрукуємо нову карту і продемонструємо її дітям. Добре, що сьогоднішній процес навчання являє з себе майже живий організм - процеси змінюються, крос дисципліни поширюються, непорушні дев’ятилітні поняття розривають межі. Дякуємо за вашу уважність і просимо не заглиблюватись у політичні дебати”, - йдеться у одній з відповідей садочку.

Згодом зі сторінки видалили контроверсійну фотографію і у пості зробили оновлення: “друзі, ми змушені відімкнути коментарі для уникнення політичних дебатів неактуальних для Простору і видалили фото з мапою. Мапа створена у режимі реального часу, тобто на сьогоднішній час”.

Наразі сторінка дитячого садка Dada SPACE Facebook видалена.