Близька до Кремля юрист Весельницька вербувала швейцарського чиновника, - ЗМІ

Російський юрист Наталія Весельницька, яка у червні 2016 року зустрічалася з Трампом-молодшим, намагалася завербувати швейцарського державного службовця

Про це повідомляє "Голос Америки".

Згідно із судовою справою, росіянка намагалася завербувати швейцарського чиновника, щоб він був подвійним агентом.

Після зустрічі з росіянкою високопоставленого швейцарського слідчого усунуто з посади з приводу звинувачення в корупції, порушенні таємниці й "неавторизованій таємній поведінці".

Зазначається, що подробиці справ оприлюднено репортерами швейцарських газет Tribune de Geneve та Tages-Anzeiger.

За повідомленням видання The Daily Beast, слубовець Віктор К. без дозволу відвідав Москву, щоб зустрітися з юристкою.

У повідомленні, основаному на швейцарських судових документах, сказано, що Віктора К. заманили до Москви і запросили на зустріч з Весельницькою. Він уже десятки років займався справами російської мафії і олігархами. Відомо також, що він зустрічався з російськами посадовцями без дозволу своїх начальників.

Згідно з виданням The Daily Beast, газета Tages-Anzeiger пише, що швейцарський адміністративний суд вирішив, що поведінка посадовця неприйнятна й порушувала достовірність федеральної кримінальної поліції.

Інтереси Весельницької, за всіма ознаками, пов’язані також з $230 млн, які виявив Сергій Магницький, що йому коштувало життя. Після того в багатьох країнах запроваджено проти Росії санкції, а тодішній президент Обама у 2012 році підписав Акт Магницького.

Вважається, що чимала частина тих грошей опинилася на таємних рахунках у Швейцарії, тому це спонукало швейцарську владу розпочати слідство. Російський бізнесмен передав Магицькому інформацію про роль швейцарських банків у міжнародному фінансовому шахрайстві. За кілька тижнів до того, як бізнесмен мав дати свідчення в цій справі, він несподівано помер.

Швейцарським органам влади відомо, що під час зустрічі в Москві Весельницька порушила справу Магницького.

За повідомленнями, пов’язані зі справою банківські рахунки у Швейцарії, і далі заморожені.

Читайте також: Російське досьє сина Трампа. Як нащадок президента домовлявся з кремлівським адвокатом