Нацгвардієць Марків досі перебуває під вартою в Італії, - Аваков

Українського військового Віталія Маркова вже сьомий місяць тримають під вартою за невиправданими звинуваченнями

Про це під час зустрічі з міністром закордонних справ і міжнародного співробітництва Італії Анджеліно Альфано заявив голова вітчизняного МВС Арсен Аваков, передає прес-служба МВС.

Під час зустрічі з італійським міністром Павло Клімкін і Арсен Аваков обговорили долю українця Віталія Марківа, який досі перебуває під вартою в Італії за звинуваченням у “вбивсті італійського журналіста”. Голова МВС виказав розчарування тим, що замість відзначення за відданість у захисті власної країни українця тримають у в'язниці за невиправданим звинуваченням. 

“Італійська преса заздалегідь “винесла вирок” Марківу, назвавши його “убивцею італійського журналіста”, і таким чином підживлюючи упередження і негативне ставлення до України та українців”, – зазначив Аваков.

Для уникнення спекуляцій і пліток, що могли б завдати шкоди розвиткові дружніх відносин між країнами, міністр закликав італійську сторону звернути особливу увагу на цю справу. Він також висловив переконання, що італійське правосуддя буде об'єктивним і неупередженим, а якнайшвидше завершення слідства і судовий розгляд справи по суті дадуть змогу довести невинуватість українського громадянина та звільнити його.

Читайте також: В Італії українського нацгвардійця судитимуть за вбивство журналіста на Донбасі. Що відомо