Посадовцям Чернівецької ОДА роздали інструкції для Facebook: не забувати "чекінитися" і думати, що лайкати, - ЗМІ

Для чиновників Чернівецької обласній державній адміністрації розробили інструкції поведінки у соцмережі Facebook

Про це йдеться у документі з рекомендаціями керівникам структурних підрозділів ОДА за підписом начальника відділу інформаційної діяльності Чернівецької ОДА Оксани Білек, пише "Молодий буковинець".

В документі зазначається, що 22 січня посадовцям надали відповідні доручення, які стосуються "необхідності активізації роботи із соцмережами".

Чиновникам рекомендують "не менше двох разів на тиждень подавати актуальну інформацію про роботу підрозділу обласної виконавчої влади". 

Крім того, у прес-службі чиновникам радять щоденно поширювати публікацій, розміщені на сторінці Чернівецької ОДА у Facebook. При цьому необхідно "відмітитись" (Check-In) у "Чернівецька обласна державна адміністрація".

Також посадовцям рекомендують брати участь у дискусії в коментарях на обласних новинних сайтах. Зокрема, радять коментувати публікації або поширювати офіційну інформацію прес-служби ОДА.

"При натисканні позначки "подобається" чи поширенні будь-якої інформації - завжди пам’ятайте, що ви є державним службовцем і з вами асоціюють державну владу, перетворення, які відбуваються в країні", - наголошують у документі.