"Список друзів Путіна" - останнє попередження США, далі можуть ввести санкції, - Мін'юст

У Міністерстві юстиції вважають, що публікація списку фігурантів "Кремлівської доповіді" є останнім попередженням для Росії

Про це журналістам розповів міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що американський уряд завжди займає послідовну позицію, коли застосовує санкції проти осіб і країн, які порушують територіальну цілісність своїх сусідів та нехтують верховенством права.

"Впевнений, що цей додатковий список є фактично останнім попередженням для Росії, керівництва та найближчого оточення про необхідність виконання зобов'язань, які визначені як Мінськими угодами, так і поновленням територіальної цілісності та зупинки агресії проти України", - наголосив Петренко.

За його словами, відповідно до американського законодавства, США можуть без додаткового попередження вводити весь спектр санкцій і обмежень проти компаній та фізичних осіб. 

Довідково:

"Кремлівська доповідь" з переліком російських чиновників, близьких до Путіна, та олігархів складена відповідно до закону "Про протидію противникам США за допомогою санкцій", який був прийнятий у США влітку 2017 року.

"Кремлівська доповідь" не передбачає запровадження санкцій проти згаданих у ній осіб, але створює фактичні підстави для можливого запровадження таких санкцій у майбутньому.