"Удар по піаністах". Фігуранти "списку друзів Путіна" відреагували на публікацію документа США

Російські політики з оточення президента Росії Володимира Путіна, які стали фігурантами "Кремлівської доповіді", оприлюдненої Міністерством фінансів США, відреагували на внесення їх до списку

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

Віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін вважає, що логіка дій Вашингтона цілком передбачувана, а оприлюднений список, вкладається у формулу "налякати і змусити".

"У тій частині санкцій, які стосуються обмежень на експорт російських озброєнь, можу сказати наступне: американці залишаються вірні собі. Вони всюди і завжди використовують принцип" двухходовочки", спочатку лякають покупців наших озброєнь, потім змушують купувати тільки американське озброєння", - заявив Рогозін.

Помічник президент Росії Андрій Фурсенко зазначив, що публікація документа не вплине на його діяльність.

"Взагалі я в списку санкцій вже давно, чесно кажучи, не думаю, що щось в моїй роботі кардинально зміниться", - сказав він.

Зазначається, що дуже болісно сприйняв потрапляння до списку бізнес-омбудсмен Борис Титов. Він назвав це "ударом по піаністах".

"Вони вдарили по "піаністах", що грають для всіх, а не для влади, по тим, по кому зазвичай пристойні люди не стріляють. Ми працюємо, захищаючи від влади людей... Але, мабуть, так їм вигідно зменшити ефективність цивільних інститутів", - заявив він.

Мер Москви Сергій Собянін не здивований включенням своєї персони в "список Путіна" .

"У "Кремлівську доповідь" акуратно внесли всю політичну і економічну еліту країни. Було б дуже дивно, якби не включили і мера столиці", - заявив Собянін.

Він вважає, що Росію на Заході не любили в усі часи, але до таких списків не могли додуматися навіть "у найгірші періоди історії".

Довідково:

"Кремлівська доповідь" з переліком російських чиновників, близьких до Путіна, та олігархів складена відповідно до закону "Про протидію противникам США за допомогою санкцій", який був прийнятий у США влітку 2017 року.

"Кремлівська доповідь" не передбачає запровадження санкцій проти згаданих у ній осіб, але створює фактичні підстави для можливого запровадження таких санкцій у майбутньому.