Стрілянини у Києві не пов’язані зі зброєю з Донбасу, - МВС

Подвійна стрілянина у столиці 29 січня не пов’язана з контрабандою зброї з Донбасу

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі Еспресо.TV.

Радник міністра спростував зв’язок стрілянин 29 січня у столиці з контрабандною зброєю з Донбасу, адже постріли здійснювались із травмату.

“Я неодноразово говорив, що травматична зброя може бути достатньо небезпечною і може спричинити смерть людини. Вчорашня смерть - це красномовний випадок. У нас десятки таких випадків за останні кілька років”, - заявив Шкіряк.

На думку радника, стрілянину біля станції метро "Берестейська" та на вулиці Жилянській спричинив людський фактор. Саме тому громадянам необхідно співпрацювати з правоохоронними органами.

Говорячи про контрабандний потік озброєння з Донбасу, Шкіряк пояснив, що правоохоронці частково справляються з цією проблемою.

“Але проблема залишається. На жаль, існують об’єктивні чинники для цього. Навіть та шалена кількість зброї та боєприпасів, яку ми вилучаємо, не вирішує цю ситуацію”, - додав радник міністра МВС.

Наразі головна робота правоохоронців - займатись превентивною політикою. Також доволі позитивний результат мають ті місячники, коли поліція пропонує добровільно здати зброю.