Антимайданівець "Топаз" не хоче на обмін до окупантів, бо "любить Україну", - адвокат

Засуджений на 8 років з конфіскацією майна антимайданівець Гнат Кромський ("Топаз") не хоче, щоб його обмінювали

Про це повідомив його адвокат Олександр Шадрін, передає "Укрінформ".

Зазначається, що "Топаз" повинен по суду заплатити КП "Держпром" 700 тис. грн компенсації за пожежу 2014 року у Харківській ОДА.

"Із засудженого Кромського стягнуто на користь обласного комунального виробничо-цивільного експлуатаційного підприємства "Держпром" матеріальну шкоду в сумі 718 849 грн плюс 18 504 грн - судові витрати", - відзначили в суді.

За словами Шадріна, після обговорення з клієнтом позов буде оскаржений.

"Досі невідомо, з якої причини і з чиєї ініціативи виникла пожежа в будівлі ХОДА, бо це сталося під час масових заворушень. У Харкові відбувся не один суд над антимайданівцями, і за рішенням суду вже не один засуджений повинен був заплатити 700 тис. грн за позовом КП "Держпром", що викликає сумніви в обгрунтованості цього рішення", - пояснив адвокат.

За його словами, також вирішується питання про оскарження вироку "Топазу", який має право подати клопотання про умовно-дострокове звільнення або прохання про амністію.

"Йому не зарахували за "законом Савченко" час в ізоляторі СБУ: день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі", - сказав адвокат.

Також Шадрін розповів, що можливо "Топаза" готують на обмін, але той вже заявив, що не згоден.

"Він громадянин України і любить цю країну", - додав адвокат.

Довідка:

Кромський брав участь у "Антимайдані" на боці проросійських сил у Маріїнському парку в Києві під час Революції гідності. Його затримали 28 березня 2014 року за участь у штурмі Харківської облдержадміністрації 1 березня. Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня 2014 року "Топаз" утік з-під домашнього арешту. Пізніше СБУ затримала його під час спілкування з російськими пропагандистами каналу LifeNews.