Для чого створили "Нацдружини". Пояснення речника організації

Новостворена громадська організація "Національні дружини" не буде переймати функції Нацполіції, а тільки допомагатиме правоохоронним органам

Про це заявив речник "Нацдружини" Ігор Вдовін в коментарі Еспресо.TV.

За його словами, зараз до організації входить близько тисячі людей у різних регіонах України. Представництва "Нацдружин" не має лише у Закарпатській, Миколаївській, Тернопільській та Рівненській областях.

"Нацдружини" складаються з колишніх бійців АТО, активної молоді, журналістів.

"Є серед нас навіть будівельники", - додав Вдовін. 

За його словами, організацію створили для того, щоб протидіяти тим ситуаціям на вулицях, які не може вирішити поліція. Також він додає, що мета "Нацдружин" - запобігти злочинам на вулицях.

"Ми будемо допрацьовувати там, де не допрацювала поліція. І демонструватимемо правоохоронцям, чому треба приділяти більше уваги. Ми не можемо затримувати. Ми будемо співпрацювати з поліцією згідно із законом про охоронну громадську діяльність та патрулювання кордону", - розповів Вдовін.

Він наголошує, що організація не перейматиме функції поліції, і пояснює, як це відбуватиметься на практиці.

"Якщо ми бачимо якесь правопорушення на вулиці, наприклад, хтось розмалював стіни, або займається браконьєрством і ставить сітки на рибу, ми робимо зауваження і викликаємо поліцію. До її приїзду ми триматимемо правопорушника", - розповів Вдовін.

Він стверджує, що організацію ніхто не фінансує, вона функціонуватиме за рахунок членських внесків.