У Києві група злочинців викрала двох іноземців і вимагала $5 млн у криптовалюті

Поліція затримала злочинців, що протягом 2 місяців тримали у полоні іноземців та вимагали за них викуп у розмірі $5 млн

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

У листопаді 2017 року група невідомих осіб викрала у Києві 2 іноземних громадян 1991 та 1993 року народження. Їх викрали у Дарницькому районі, силою посадивши в автомобіль, і вивезли у невідомому напрямку

Поліція не могла встановити місцезнаходження чоловіків, а також мету злочинців: для вимагання викупу чи з метою вбивства.

Однак через деякий час викрадачі сконтактували з родиною потерпілих і забажали $5 мільйонів у криптовалюті.

Протягом майже двох місяців зловмисники кілька разів виходили на зв'язок і навіть надавали підтвердження, що викрадені чоловіки живі.

“Поліція постійно працювала над розкриттям цього злочину: працювала з батьками, працювала зі всією оперативною інформацією. Ми розуміли, що коло злочинців досить великий, до того ж у групі - не менше 5-6 осіб. У результаті ми почали рухатися у чітко визначеному напрямку”, - зазначив Андрій Крищенко.

Згодом одному із заручників вдалося втекти, іншого звільнили правоохоронці. Зловмисники втекли, коли не зуміли відшукати втікача-потерпілого.

У результаті поліція затримала 41-річного уродженця Російської Федерації та його спільницю - 22-річну мешканку Чернігова. Слідчі оголосили їм підозри у скоєнні незаконного позбавлення волі групою осіб, а суд арештував їх без права внесення застави. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.