Бігуса викликали до суду

Кропачов викликав Бігуса в суд

Денис Бігус у своїй програмі "Наші Гроші" повідомив неправдиву інформацію, на підставі якої до офісу компанії "Укрдонінвест" прийшли з обшуками детективи НАБУ, - вважають в компанії "Укрдонінвест".

Бігус повинен буде довести всі наведені в його програмі факти в суді, в іншому випадку він буде змушений публічно вибачитися і заплатити 1 грн моральної шкоди, згідно з позовною заявою.

"Представники спецслужби, порушуючи законодавство і розкриваючи таємницю слідства, злили журналісту інформацію про IP-адресу компанії "Тріалтрейд", що брала участь у тендері системи ProZorro. Оскільки дана IP-адреса пов'язана з бізнес-центром за столичною адресою вул. Богдана Хмельницького, 26, журналісти програми "Наші Гроші" заявили, що нинішній власник бізнес-центру Віталій Кропачов пов'язаний і є власником даної компанії. В результаті, ґрунтуючись на даних, озвучених журналістами, в усьому бізнес-центрі та за домашніми адресами Кропачова були проведені обшуки детективами НАБУ ", - повідомили в "Укрдонінвесті".

Кропачов звернувся до суду з вимогою до Бігуса: або надати підтверджувальну інформацію, або публічно вибачитися. Це не перший випадок, коли спецcлужби провертають подібний трюк, не маючи достатніх підстав для проведення обшуку, вважає він.

В "Укрдонінвесті" впевнені, що найближчим часом усі подробиці цієї історії будуть публічно відомі. За інформацією, наданою "Укрдонінвестом" на момент проведення тендеру в системі ProZorro, компанія "Тріалтрейд" була одним із понад 30 орендарів у бізнес-центрі на вул. Богдана Хмельницького, 26, включаючи "Чорноморнафтогаз". Віталій Кропачов до того моменту ще не був власником цієї будівлі. Після купівлі бізнес-центру, що вимагає інвестицій в ремонт, з усіма орендаторами були розірвані договори, і вони змінили дислокацію.

У рамках робочої групи Міністерства енергетики з перевірки закупівель обладнання державними підприємствами був напрацьований протокол, який містив епізоди, що викликали підозри у членів робочої групи, але ні компанія "Укрдонінвест", ні Віталій Кропачов там не фігурували. Однак в останній день роботи до робочої групи були введені ряд журналістів і представник незалежних профспілок Михайло Волинець, якого ЗМІ звинувачують у відкритому лобіюванні інтересів монополіста компанії ДТЕК, що є основним конкурентом "Укрдонінвеста".

"Результати роботи даної робочої групи спотворив у своєму розслідуванні Денис Бігус, залучаючи в якості коментаторів представників незалежних профспілок", - впевнені в "Укрдонінвесті". "Вся ця історія розвивається на тлі жорсткого конкурентного протистояння між ДТЕК та "Укрдонінвестом" за поставки вугілля на державну компанію Центренерго", - зазначають у компанії.