КМДА прибере МАФи з території Десятинної церкви, але не нелегальну капличку

КМДА готова прибрати з території Десятинного монастиря усі незаконні архітектурні форми, окрім “каплички”, яку збудували на території Музею історії України

Про це заявив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою КМДА Тарас Панча, повідомляє Цензор.НЕТ.

Київська міська влада планує прибрати територію Десятиного монастиря від будівельних вагончиків та біо-туалетів, однак не можуть прибрати незаконну капличку. Кажуть, що для цього треба рішення суду.

За словами Панча, для знесення розміщених навколо фундаменту церкви будівельних вагончиків є усі необхідні документи. Але він не уточнив терміни виконання робіт через протести віруючих УПЦ МП.

"Там склалася специфічна ситуація. Як тільки ми готуємося проводити хоч найменші роботи, відразу виходять люди, які називають себе віруючими УПЦ МП і заявляють про те, що ми обмежуємо їх релігійні права", - сказав він.

Нещодавно на сайті Київради з’явилась петиція у підтримку знесення незаконної споруди-каплиці УПЦ МП-Десятинного чоловічого монастиря Пресвятої Богородиці на території Національного музея історії України. У документі мова йде про те, що територія, на якій збудовано каплицю, належить до особливо цінних земель історико-культурного призначення та була передана в постійно користування музею історії України для "висвітлення минувщини України". За 3 тижні її підписало 11 тисяч громадян.

“Обозреватель” повідомляє, що представники УПЦ МП порушили закон ще у 2005 році, коли вони на поставили на території Музею історії України каплицю. Згодом вони побудували ще 3 кіоски, які назвали “храмами”.