Росія всерйоз готується до великої війни, - Ар'єв на тлі ухвалення закону про "бандеризм"

Політичні чвари між Польщею і Україною та всередині Європи полегшують намагання Кремля у захопленні влади

Про це на своїй сторінці у Facebook написав віце-президент ПАРЄ, очільник української делегації Володимир Ар'єв. 

Коментуючи ухвалення Сеймом Польщі закону про Інститут національної пам'яті, він зауважив, що польські політики забули, чим закінчилася ворожнеча України і Польщі для обох країн. Тим часом у Європі, на його думку, забули, чим закінчилися спроби задобрення агресора перед Другою світовою.

"Українські переважно не роблять висновків з внутрішньої колотнечі 1918-19 років. Тим часом в РФ всерйоз готуються до великої війни, яку Кремль прогнозує до 2023 року. А театр бойових дій завжди триває там, де є найменший спротив, в тому числі і через слабкодухість та чвари", - наголосив Ар'єв.

Очільник МЗС України Павло Клімкін також прокоментував ухвалений законопроект у своєму акаунті в Twitter. Він зауважив, що таке рішення Польщі спрямоване не на дискусію щодо історичної правди, а побудову історичної міфології.

"Введення в юридичну площину терміну "злочини українських націоналістів" посилює однобічні стереотипи та провокує реакцію у відповідь. Ідея визнати якісь нації злочинними веде в нікуди. Завжди виступали і будемо виступати за рівноправний діалог і стратегічне партнерство з Польщею, але не сприймаємо мови заборон і обмежень та поділяємо занепокоєність наших міжнародних партнерів щодо згаданого закону", - наголосив він.