Закон Польщі про "бандеризм" здатен розпалити національну ворожнечу, - "Народний фронт"

Депутати "Народного фронту" закликали польського президента Анджея Дуду не схвалювати законопроект про Інститут національної пам'яті Польщі, який передбачає заборону пропаганди так званої бандерівської ідеології

Про це повідомляє прес-центр "Народного фронту".

У відомстві зазначили, що ухвалений закон спекулює на історичних трагедіях українського та польського народів та є хибним кроком, адже може збільшити напругу між двома країнами на догоду Росії.

"Бачимо небезпечні і тривожні симптоми політичного егоїзму та розрахунку напередодні цьогорічних місцевих виборів у Польщі. Такі рішення не дозволяють повірити у щирість закликів про продовження історичного діалогу і розвитку відносин на основі правди", - наголошується у заяві.

Понад те, цей документ створює атмосферу напруги і залякування щодо майже мільйона українців на території Польщі. У партії нагадують: сумнівні ідеологічні звинувачення легко перетворити на обвинувачення національні.

"У час російської агресії такі дії становлять небезпеку для всього регіону і, насамперед, для демократичного майбутнього близької нам Польщі. Дії, які ведуть до розпалювання національної ворожнечі та порушення прав українців у Польщі, вимагають спільної і категоричної реакції європейських інституцій", - зауважують у прес-центрі.

Таким чином депутати закликали президента Анджея Дуду не схвалювати цей закон, щоб запобігти його драматичним наслідкам.