На межі з Кримом затримали екс-заступника "міністра спорту" окупаційної влади півострова

Співробітники контррозвідки СБУ затримали у пункті пропуску "Каланчак" на адміністративному кордоні з Кримом екс-заступника "міністра спорту" окупаційної влади півострова

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники СБУ встановили, що колишній український посадовець з квітня 2015 року до травня 2016-го перебував на посаді заступника так званого мінспорту Криму.

Після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи із створення програми окупаційної влади "Патріотичне виховання громадян РФ у Республіці Крим".

Останнім часом зловмисник обіймав посаду секретаря відділення організації "Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту Росії".

Діяльність цієї структури спрямована на порушення суверенітету України. Оперативники отримали інформацію, що чоловік планує виїхати з Криму до Херсонської області для вирішення особистих питань. Правоохоронці затримали його під час перетину адміністративного кордону.

Слідчими Головного управління СБУ в Криму відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії.