У Чернігові поліцейський організував банду, що торгувала пістолетами, автоматами та шаблями

СБУ викрила в Чернігові угруповання торгівців зброєю, яке організував співробітник Чернігівського міськвідділу поліції

Про це повідомила у Facebook прес-служба СБУ.

Поліцейський залучив до банди трьох місцевих мешканців, які через зв’язки у кримінальних колах підшукували клієнтів. Зловмисники продавали вогнепальну зброю заводського виготовлення, а також реставрували та переробляли травматичну зброю на бойову для подальшого перепродажу.

За даними спецслужбовців, бандити планували налагодити канал контрабанди вогнепальної зброї та запчастин до неї на територію Росії. Оперативники задокументували низку продажів ділками пістолетів "Парабелум", "Вальтер", ПМ, набоїв до них та холодної зброї. Співробітники СБУ затримали учасників угруповання у центрі Чернігова під час спроби продажу пістолетів ТТ, ПМ і близько 200 набоїв до них.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили майже 20 одиниць вогнепальної зброї: автомати, пістолети різних модифікацій, гвинтівки, капсулі та гільзи для виготовлення набоїв, корпуси, частини та комплектуючі для виготовлення нарізної зброї та ємності з порохом.

У зловмисників також виявили паспорти інших осіб, які, за попередньою інформацією, використовувалися для отримання та відправлення поштою комплектуючих до вогнепальної зброї.

Відкрито провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Ділкам загрожує до 5 років ув'язнення.