У США в понеділок понад 13 млн осіб не вийде на роботу. Чому

Понад 14 млн американців не вийдуть на роботу у понеділок через недільну гру в американський футбол “Супербоул”

Про це повідомляє USA Today.

Останнє опитування у США показало, що приблизно 14 млн американців збираються вдати з себе хворих, щоб не приходити на роботу після фінальної гри “Супербоул”.

За підрахунками Інституту робочої сили, 5 грудня стане “найхворобливішим” днем за увесь рік. Минулого року на роботу не вийшло понад 16,5 млн американців. Кожена 5 працююча людина сказала, що відпрошувалась з роботи. Все через те, що після гри більшість громадян цілу ніч гуляють та відвідують вечірки у барах чи у друзів.

"Ми досліджували вплив великої гри на суспільство протягом десяти років, і, хоч кількість може коливатися кожен рік, залишається один чіткий факт: #SuperSickMonday є найпопулярнішим днем в Америці для відпрошування з роботи", - заявила виконавчий директор Інституту Джойс Маруні.

Читайте також: Шоу крутіше за "Оскар". Чому Супербоул - найдорожча спортивна подія світу

Раніше американці вже намагались зробити понеділок після “Супербоул” національним святом, минулого року навіть розповсюджувалась відповідна петиція.

Супербоул (“супер кубок”) - фінальна гра сезону в професійному американському футболі. Зазвичай Супербол транслюють спортивні телеканали в усьому світі. Загальна кількість телеглядачів перевищує мільярд осіб.