Медведчука треба було застрелити чи ув'язнити на початку війни з Росією, - Корчинський

Засновник УНА-УНСО й відновленої Спілки незалежної української молоді (СНУМ), а нині голова партії "Братство" Дмитро Корчинський вважає, що екс-голову Адміністрації президента й кума Путіна Віктора Медведчука слід "знищити"

Про це він заявив в ефірі програми "Досьє з Сергієм Руденком" на телеканалі Еспресо.TV, коментуючи свою заяву про Медведчука як про нібито успішного політика, яку було зроблено ним 2003 року, й свої можливі зв'язки з цієї особою.

"Медведчук був євроінтегратором і в нього був прозахідний курс. Він справді розумна і сильна людина. Й саме тому великою помилкою українських спецслужб і влади є те, що він не був заарештований одразу після початку війни з Росією... На жаль, він на боці Путіна й Росії. І, поза сумнівом, мав бути знищений одразу", - наголосив Корчинський.

"Він справді близький до Путіна. Ця людина справді мала би бути або посажена, або застрелена. Це небезпечний ворог", - додав він.

За його словами, Росія наразі використовує Медведчука як "тінього генерал-губернатора" України і "ставить на нього як на другий полюс влади", і в обмін на це розраховується з ним певними активами. Зокрема, за словами Корчинського, колишній голова президентської адміністрації "майже безкоштовно" отримав у своє розпорядження мережу АЗС російської компанії ТНК. Окрім того, через нього укладаються нібито угоди про торгівлю з державною агресором.

Також, як стверджує Корчинський, Медведчук "розпоряджається квотами на продуктопровід і з цих квот фінансується багато чого з антиукраїнської діяльності".

Разом з тим, голова "Братства" впевнений, що Медведчук не зміг би умовити Путіна припинити війну з Україною, "навіть якби хотів".

"А він і не хотів", - підсумував Корчинський.