Невідомі не віддають Нацагентству з повернення активів вилучені у Клименка три поверхи в Gulliver

У суботу, 3 лютого 2018 року, співробітники Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, виконуючи ухвалу Печерського суду, вкотре намагалися взяти в своє розпорядження майно міністра-утікача Олександра Клименка

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацагентства.

"Ухвалою Печерського районного суду Києва від 28 вересня 2017 року у кримінальній справі №757/53395/17-к Національному агентству передано 31, 32 та 33 поверхи торговельно-офісного комплексу Gulliver (м. Київ, площа Спортивна, 1-А) для здійснення заходів із управління", - зазначають у Нацагентстві.

Зокрема, на 32 поверсі знаходиться холдинг "Вєсті".

Наразі невідомі особи, порушуючи ухвалу суду і вимоги законодавства, чинять опір представникам Нацагентства щодо передачі офісних приміщень йому в управління.

Читайте також: Підпільна імперія податківця Януковича. Хто такий Клименко і навіщо йому тисяча вагонів

"Невиконання законних вимог посадових осіб Національного агентства щодо усунення порушень законодавства у сфері управління активами є адміністративним правопорушенням відповідно до статті 188-48 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали чинності, або перешкоджання їхньому виконанню є злочином відповідно до статті 382 Кримінального кодексу України", - нагадують у Нацагентстві.

Читайте також: Гужвастайл

Наголошується, що наразі судове рішення щодо активів є чинним. Жодних інших судових рішень, які б забороняли Національному агентству здійснення заходів з управління активами не існувало і не існує.

"Отже, зазначена ухвала є обов’язковою до виконання відповідно до статті 129-1 Конституції України. Національне агентство переконане в можливості побудови конструктивного діалогу з власниками активів щодо управління ними в майбутньому", - йдеться в повідомленні.