Прокуратура Криму перевіряє причетність Портнова до окупації півострова

Прокуратура Криму перевіряє причетність екс-першого заступника глави АП часів Віктора Януковича Андрія Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова

Про це в ефірі "Громадського радіо" повідомив заступник прокурора АРК Олександр Удовиченко.

Інформація про те, що Портнов є автором цієї постанови, міститься у так званих "плівках Глазьєва", які є матеріалами кримінального провадження, що розслідується іншим підрозділом прокуратури.

Однак, за словами Удовиченка, ця інформація потрапила у поле зору прокуратури АР Криму, і наразі відомство здійснює її перевірку.

"Інформація, про яку ви сказали, потрапила в поле нашого зору. Ми зараз проводимо процесуальні дії, спрямовані на те, щоб її або підтвердити, або спростувати", — заявив він.

Як зазначає "Громадське радіо", під час засідання Оболонського суду у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича прокурорами було оприлюднено телефонну розмову між радником президента РФ Сергієм Глазьєвим і якимось "Володимиром Андрійовичем", записану українською розвідкою 1 березня 2014 року.

У розмові Глазьєв повідомляє співрозмовнику, що Верховна Рада АРК має ухвалити якусь постанову, яку підготував Андрій Портнов. І пояснює, що потрібно ухвалити цей документ, "щоб було зрозуміло, що не вся Україна прям-таки хоче підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом".