https://static.espreso.tv/uploads/article/2507477/imagesim578x383-pozhezha.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "Архиєпископ львівський і галицький УПЦ (МП) Філарет заявив, що пожежа у храмі на просп. Червоної Калини, 89 цієї вночі виникла внаслідок підпалу радикалами" }

У МП наполягають на навмисному підпалі храму у львівському Сихові, в ДСНС з цією версію не погоджуються

Архиєпископ львівський і галицький УПЦ (МП) Філарет заявив, що пожежа у храмі на просп. Червоної Калини, 89 цієї вночі виникла внаслідок підпалу радикалами

Про це йдеться в офіційній заяві архиєпископа Філарета, опублікованій 3 лютого 2018 року на порталі "Духовна велич Львова".

"Сьогодні о 02:00 вночі від рук радикально налаштованих людей було підпалено православний храм. Те, що відбулося у Львові не вкладається в свідомості людей. Стає дивним, коли християни висловлюють свою політичну позицію підпалом храму", - йдеться у заяві архиєпископа.

Заява Філарета стосується сьогоднішньої нічної пожежі у храмі на Сихові, під час якої вогнем зруйнувалася обшивка даху, дерев'яне перекриття, стіни та церковний інвентар.

Однак речник ДСНС Львівщини Віталій Туровцев зазначив у коментарі Zaxid.net, що попередньою причиною виникнення пожежі є коротке замикання елетромережі.

"Точну причину пожежі встановлять правоохоронці. За попередньою версією, вогонь виник внаслідок короткого замикання електромережі. Можу сказати, що вогонь ішов зсередини будівлі. Однак деталі ще мають встановити правоохоронці", - розповів Туровцев.