Приїздом до Криму німецькі депутати демонструють, що санкції не працюють, - експерт

Відрядження депутатів від партії “Альтернатива для Німеччини” до анексованого Криму повинне показати росіянам та кримчанам, що санкції не працюють

Про це заявив політолог Антон Шеховцов у ефірі Еспресо.TV.

За словами політолога, це вже не перший візит представників “Альтернативи для Німеччини” до Криму. Вони це робили ще у 2017 та 2016 році. Відрядженнями до Криму вони переслідують дві цілі. Перша, це показати кримчанам та росіянам, що є європейські партнери та політики, які готові їхати до Криму та що санкції проти півострова не працюють.

“Хочуть показати, що Крим не такий ізольований, як розповідають головні європейські сили. Для цього вони використовують європейських маргіналів”, - пояснив Шеховцов.

Друга мета - наповнення європейського інформаційного простору ідеями про неефективність санкцій та необхідну дружбу з Росією.

“Там звичний набір пропагандиських штампів: референдум 2014 року був легітимним, санкції шкодять Європейському Союзу і тому подібне”, - додав експерт.

За словами Шеховцова, путінська Росія намагається поширити ці ідеї не тільки через крайньо ліві та праві сили. Ними заражають і “мейнстрімні” політичні сили.