Tesla побудує найбільшу в світі "віртуальну електростанцію". Кого "рятуватиме" компанія

Австралійський штат Південна Австралія отримає розподілену сонячну електростанцію потужністю 250 МВт і одночасно систему зберігання енергії продуктивністю 650 МВт / год, а населення перестане страждати від занадто високих цін на електрику

Tesla запевняє, що об'єднає в "віртуальну електростанцію" енергосистеми 50 000 будинків до 2022 року, пише The Verge.

Tesla збирається побудувати в Південній Австралії найбільшу в світі "віртуальну електростанцію", оснастивши 50 000 домоволодінь сонячними панелями і системами зберігання енергії. Компанія вже побудувала на вітряній електростанції в Австралії найбільшу літій-іонну батарею ємністю 100 МВт / 129 МВт / год, але новий проект буде прямою протилежністю Powerpack.

Замість єдиного централізованого сховища енергії Tesla створить розподілену систему зберігання Powerwall. Кожен з 50 000 будинків буде обладнаний сонячними панелями потужністю 5 кВт і системою батарей Tesla Powerwall 2 продуктивністю 13,5 кВт / год. В результаті, штат отримає розподілену станцію зберігання енергії обсягом, як мінімум, 650 МВт / год і одночасно сонячну електростанцію потужністю 250 МВт.

Новий проект отримає грант від уряду Південної Австралії в розмірі $ 2 млн і позику з фонду Renewable Technology на $30 млн, а також буде фінансуватися за рахунок продажу електроенергії.

За словами уряду штату, компанія Ілона Маска вже почала встановлювати сонячні панелі і системи зберігання енергії на 1100 об'єктах житлового фонду штату, призначених для сімей з низьким доходом. Саме ця група населення найбільше страждає від непомірно високих цін на електроенергію. Tesla запевняє, що завершить установку енергосистем на все 50 000 будинків до 2022 року.