У Києві через грип призупинили заняття в 19 школах

Станом на 5 лютого через грип і ГРВІ у трьох київських школах повністю припинено заняття, ще в 16 навчання призупинили покласово - 119 класах

Про це повідомив набрифінгу перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає прес-служба відомства.

Навчання повністю припинено у школах №96, 8 і 214. Найбільшу кількість відсутніх зафіксовано у Святошинському та Дарницькому районах.

"Ми не говоримо про карантин. Якщо у школі або в окремому класі кількість хворих дітей перевищила 20%, то керівництво школи разом із районним управлінням охорони здоров’я ухвалює рішення в частині тимчасового обмеження навчального процесу", - наголосив Поворозник.

Загалом за п’ятий тиждень епідемічного сезону в Києві зареєстровано понад 21 тис. хворих на грип, що демонструє зростання захворюваності. При цьому найбільше хворіють діти - близько 70% від усієї кількості пацієнтів. Госпіталізовано 213 осіб, з них – 137 діти. Вакцинацію від грипу пройшли 27 тис. осіб, серед яких 6,5 тис. дітей.

Водночас показник захворюваності нижчий від епідпорогу на близько 36%. За словами чиновника, казати про епідемію грипу в Києві наразі не можна.