Клих виглядає трохи краще, ніж перед етапом з Грозного, - адвокат

Український консул відвідав українця Станіслава Клиха, який незаконно відбуває строк у Верхньоуральській в'язниці в Челябінській області РФ

Про це в Twitter повідомив адвокат Клиха Ілля Новіков.

"Червоні номери 146 у челябінської глибинці. Це український консул приїхав у Верхньоуральську в'язницю провідати Станіслава Клиха", - написав він.

Також у Клиха був і сам російський адвокат.

"Виглядає він трохи краще, ніж перед етапом з Грозного, але говорить ще незв'язно і зовсім не може утримувати увагу на одній темі. За запитом консульства видали виписку з історії хвороби, вони в тюрмах завжди такі, що нічого не зрозуміло. Коли восени він потрапив з в'язниці в лікарню, лікували його глюкозою і циклодолом", - написав Новіков у Facebook.

За його словами, нещодавно з'ясувалося, що з Клиха заочно стягнули 100 тисяч, а з Карпюка 150 тисяч рублів. Мати одного з російських солдатів-строковиків, кинутих насмерть в новорічний бій в Грозному 31 грудня 1994 року, звернулася з позовом до суду у у Свердловській області. Оскільки раніше вироком чеченського суду встановлено, що нібито Карпюк та Клих причетні до загибелі її сина, вона просила з них 5 мільйонів. Суд присудив їй 250 тисяч.