Творець Counter-Strike платив 16-річній за секс та знімав це на відео. Історія скандалу

Одному з творців гри Counter-Strike Джессу Кліффу висунули офіційні звинувачення в розбещенні неповнолітньої

Прокуратура округу Кінг заявила, що 36-річний розробник на одному з сайтів платив 16-річній дівчині за секс, повідомляє ARS Technica.

За даними поліції, Кліфф знайшов партнерку на сайті для знайомств SeekingArrangement і платив їй близько $300 на годину. За словами дівчини, розробник як мінімум один раз записував їх зустріч на відео без її згоди. Вона перебувала на обліку в поліції, тому що і раніше зустрічалася з чоловіками за гроші.

Правоохоронні органи звернулися до AT & T, Verizon і SeekingArrangement, від яких отримали повідомлення, фотографії та записи, на які потрапив Кліфф. 16-річна дівчина заявила, що він незаконно пропонував їй зніматися у відео, але точно не знав, що вона неповнолітня.

Як зазначив адвокат творця Counter-Strike, Кліфф думав, що дівчині 23 роки. Він відмовився визнавати автентичність знімків і листування з нею.

Розробника відпустили під заставу в $150 тисяч до наступного засідання, наміченого на 25 лютого. Він як і раніше відсторонений від роботи в Valve, яка додала, що хотіла б "вивчити справу".

Довідка:

У 1999 році Кліфф разом з Міном Лі розробив модифікацію гри Half-Life під назвою Counter-Strike. У 2003 році права на неї придбала компанія Valve, яка взяла його на роботу. Після оголошеної розробнику підозри, у своїй заяві Valve зазначила, що усунула розробника від роботи на час розглядів і "вивчає справу".

Counter-Strike, незважаючи на майже 20-річну історію, одна з найпопулярніших ігор в світі. Остання частина Global Offensive постійно лідирує в топі Steam за кількістю одночасно граючих людей, а нещодавнього виходу оновлення в Китаї чекали мільйони гравців.