У Криму через вибори президента примусово видають російські паспорти, - Геращенко

В окупованому Росією Криму відбувається "примусова паспортизація" громадян України перед виборами президента Російської Федерації, які мають відбутися 18 березня

Про це перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко зауважила під час зустрічі з представниками делегації парламенту Албанії на чолі з головою комітету у закордонних справах Мімі Кодхелі, інформує прес-служба ВР.

Перший віце-спікер наголосила, що на окупованих територіях систематично порушуються права людини, зокрема, в окупованому Криму відбувається примусова паспортизація окупаційним режимом громадян України.

"Напередодні виборів президента Російської Федерації на окупованому півострові відбувається насильницька паспортизація громадян України, щоб змусити їх голосувати на нелегітимних виборах. Неможливо обирати президента Росії на українській території", - наголосила Геращенко.

Вона відзначила, що українська делегація планує порушити питання нелегітимності виборів президента РФ в окупованому Криму на полях Парламентської асамблеї Ради Європи, а також під час засідань Парламентської асамблеї ОБСЄ та НАТО, й звернулася до албанських колег з проханням підтримати в цих організаціях позицію України.