Військову з Нацгвардії засудили до 4 років за співпрацю з російськими спецслужбами

За матеріалами військової контррозвідки СБУ колегія суддів Солом’янського райсуду Києва визнала винною у державній зраді військовослужбовця Нацгвардії

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що технік-оператор відділу інформаційного забезпечення Центральної бази зберігання Нацгвардії була завербована працівниками Генштабу збройних сил Росії під час візиту до сестри, яка проживає у Москві.

Співробітники СБУ задокументували, що жінка збирала та передавала спецслужбам Росії відомості, що становлять державну таємницю. Військовослужбовцю були передані розвідувальні завдання, розроблені способи передачі інформації електронним каналом зв’язку, здійснено інструктаж для дотримання заходів конспірації.

Для екстреного виходу на зв'язок із кураторами їй надали адресу електронної пошти і номер російського мобільного оператора. Правоохоронці затримали техніка-оператора у жовтні минулого року.

Під час досудового слідства жінка надала повне сприяння слідству. Враховуючи ці обставини, суд обрав їй міру покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.