Майже половина британських курців не пробували електронні сигарети

Електронні сигарети є набагато меншою загрозою для здоров'я порівняно з курінням

До такого висновку прийшли британські експерти в галузі суспільної охорони здоров'я "Public Health England" (PHE), чий докладний огляд досліджень опублікований на сайті Відомства охорони здоров'я Англії.

Відзначається, що електронні сигарети можуть допомогти понад 20 тисячам британських курців кинути палити щорічно, а їх використання не є причиною переходу на звичайні сигарети серед молоді.

За оцінкою відомства, "тисячі курців помилково вважають вейпинг таким же шкідливим для здоров'я, як і куріння звичайних сигарет". Майже половина курців - 40% - навіть не пробували електронні сигарети.

"Наша нова доповідь підтверджує, що вейпінг - на 95% менш шкідлива альтернатива для курців і практично нешкідлива для оточуючих. Тим не менш, тисячі курців, які могли б кинути курити за допомогою електронних сигарет, відкладають перехід на альтернативи унаслідок помилкових переконань або тому, що не володіють достатньою інформацією", - зазначив директор одного з департаментів PHE професор Джон Ньютон.

Відзначається, що основна шкода куріння пов'язана з продуктами згоряння, а не власне з нікотином. У PHE стверджують, що альтернативні системи доставки нікотину аж ніяк не сприяють виникненню шкідливої звички серед неповнолітніх. Навпаки, практично ніхто серед некурців не пробує електронні сигарети.