Російські хакери намагалися зламати пошту розробників американської зброї

Російські кібершпигуни, які намагаються вивідати секрети військових безпілотників США, намагалися хитрістю отримати адреси електронної пошти ключових працівників

Про це передає Голос Америки.

Що остаточно було викрадене - невідомо, але хакери, очевидно, скористалися загальнонаціональною вразливістю в сфері безпеки - погано захищеною електронною поштою і практично повною відсутністю прямих повідомлень про це постраждалим.

Група кібершпіонажу Fancy Bear, яка також втручалася у вибори в США, намагалося отримати координати щонайменше 87 осіб, які працюють над військовими безпілотниками, ракетами, винищувачами-Stealth, або виконували іншу секретну роботу.

В поле зору хакерів потрапили як співробітники малих компаній, так і таких гігантів оборонної промисловості, як Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, Airbus Group і General Atomics.

Кілька людей працювали в галузевих організаціях, були членами рад директорів або працювали за контрактом в союзних США країнах.

"Судячи з усього, їх цілями були програми, які пов'язані з одними з найпрогресивніших і передових технологій, а також люди, які працюють в цих програмах", - заявив колишній високопоставлений радник Управління директора національної розвідки США Чарльз Совелл.

Робота людей, що опинилися в полі зору хакерів, носить секретний характер.

Проте, як показує проведений аналіз, до 40 відсотків з них кликнули на фішингове посилання хакерів. Це було першим кроком для потенційного доступу кібершпигунів до особистого аккаунту електронної пошти або комп'ютерних файлів.