Трамп наказав провести у Вашингтоні масштабний військовий парад

Президент США Дональд Трамп доручив міністерству оборони підготувати проведення у Вашингтоні масштабного військового параду

Цю інформацію підтвердили в Білому Домі та Пентагоні, передає Deutsche Welle.

В адміністрації президента США зазначили, що Трамп доручив з'ясувати можливості для проведення свята, під час якого "всі американці змогли б виявити свою повагу військовим, які щодня ризикують власним життям, гарантуючи безпеку країні".

За даними видання, зустріч Трампа з високопоставленими американськими військовими відбулася 18 січня. У ній взяли участь, зокрема, міністр оборони США Джеймс Меттіс і начальник генштабу Джозеф Данфорд. Підготовка до можливого свята наразі перебуває на ранній стадії, поки що немає жодних рішень щодо дати проведення.

The Washington Post із посиланням на неназваного представника оборонного відомства повідомляє, що президент США хоче парад на зразок французького на День взяття Бастилії, який Трамп відвідав у 2017 році на запрошення президента Франції Еммануеля Макрона. У ньому разом із французькими взяли участь американські військові - загалом 3720 військовослужбовців. У небі над Єлисейськими Полями пролетіли 63 бойових літаки та 29 вертольотів.