МЗС: Електронна віза буде видаватися на 30 днів, вартість - $65

Україна готується до впровадження електронних віз, однак не планує зменшувати кількість працівників МЗС у аеропортах

Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, передає "Європейська правда".

Найближчим часом в Україні буде запроваджена електронна віза. Вона діятиме для всіх країн, які не входять до списку держав міграційного ризику.

“Вона надходить на мейл, її треба самому роздрукувати на принтері та привезти на паспортний контроль. Просто завантажити в телефон не вийде - для прикордонників потрібна роздруківка. Зокрема, тому ми на першому етапі не будемо навіть зменшувати кількість наших співробітників в аеропортах, щоби вони, приміром, допомогли роздрукувати цю візу”, - розповідає Погорельцев.

Читайте також. 7 безвізових країн ЄС, в які можна потягом доїхати з України: Ціна, напрямки, час

Електронна віза видаватиметься раз на 30 днів і буде коштувати $65.

“Вартість візи ми також не визначаємо одноосібно. Але я, чесно кажучи, не бачу великої проблеми у вартості візи в $65”, - додав директор консульської служби.

Натомість МЗС планує паралельно зменшується кількість віз, що оформлюються в аеропортах, тобто Visa on arrival. Однак міністерство не планує повністю позбутися консульських пунктів в аеропортах.

Держави міграційного ризику - держави, громадяни яких повинні підтверджувати наявність фінансового забезпечення перебування в Україні, транзитного проїзду через територію України та виїзду за її межі.