САП може забрати справи у НАБУ: Холодницький назвав умову для цього

САП не виключає, що у майбутньому може забрати у НАБУ кримінальні провадження, якщо відбудеться виток інформації

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він прокоментував той факт, що так званий агент НАБУ Євген Шевченко дав інтерв'ю інтернет-виданню "Цензор.net". У ньому він розповів, як представники Бюро працюють з найближчим оточенням президента.

"Необхідно в черговий раз розставити всі крапки над "i". Немає ніякого "агента НАБУ". Це інтерв'ю, яке було - було ганебним. Воно не додає жодного плюса правоохоронним органам. Тому що та інформація, яка там була озвучена", - наголосив Холодницький.

Він висловив сподівання, що голова НАБУ Артем Ситник найближчим часом надасть йому результати службової перевірки за цими фактами.

"Але забрати справи? Прокурор має право визначити підслідність і залучати інші підрозділи... Якщо дійсно буде ситуація із витоком інформації, якої вже відверто було занадто багато, то я не виключаю такого розвитку подій", - зауважив Холодницький.

Він додав, зараз питання щодо того, аби забрати кримінальні провадження у НАБУ і передати для розслідування іншим органам, не розглядається. 

Зазначимо, напередодні Холодницький зауважив, що САП глибоко занепокоєна черговим витоком інформації. Це ще раз підтверджує, що в НАБУ є системні проблеми з таємницею слідства.

"Якщо так будуть діяти надалі, то Антикорупційна прокуратура не матиме іншого виходу, як забрати всі справи з НАБУ, залучати інші правоохоронні органи і доводити їх до кінця", - заявив тоді він.