У НАБУ вважають, що мало хто захоче працювати в Антикорупційному суді

Голова НАБУ Артем Ситник висловив сумніви у тому, що в Україні з’явиться багато охочих працювати у новоствореному Антикорупційному суді

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає “Інтерфакс-Україна”.

За словами Ситника, дискусії щодо законопроекту про Антикорупційний суд тривали дуже довго. Однак цей закон є ще далеким від ідеалу.

"Він, звичайно, не є ідеальним. Про недоліки багато написано і експертами, і представниками суспільства, і нашими міжнародними партнерами, я не буду зараз їх повторювати. Я сподіваюся, що парламент зверне увагу на все це і прийме закон, який дасть можливість створити незалежну інституцію", - зазначив директор НАБУ.

Також Антикорупційний суд покаже, чи є в української влади політична воля та бажання покінчити з корупцією.

“Якщо у 2018 році в Україні не з’явиться судова інстанція, яка зможе розглядати справи, пов'язані з корупцією і поставити в них крапку, це означатиме, що політичної волі в боротьбі з корупцією в української влади немає”, - додав Ситник.

Очільник Антикорупційного бюро висловив сумнів, що буде багато охочих працювати в новоствореному Антикорупційному суді, але впевнений, що "держава зможе делегувати в цей суд тих людей, які зможуть розглядати корупційні справи під величезним тиском".

Одночасно керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницкий висловив побоювання, що в поточному році Антикорупційний суд не почне свою роботу.

"Ми хвилюємось про створення і початок функціонування Антикорупційного суду. Приклади підтверджують, що цей суд потрібен, і я, наприклад, не такий оптиміст, як Артем Ситник, і боюся, з огляду на українські реалії, що цей суд, на жаль, не зможе почати свою роботу у 2018 році", - заявив керівник САП.