Україну після Майдану не готові сприймати не тільки на сході, а й дуже часто на заході Європи, - нардеп про польський закон

Коли праві сили в Європі приходять до влади і дбають лише про те, щоб утримати її, вони повертають суспільство від демократичних цінностей до ситуації 30-х років

Про це у програмі "Політклуб з Віталієм Портниковим" на Еспресо.TV розповів голова комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Микола Княжицький.

Народний депутат прокоментував загострення українсько-польських відносин, яке сталося після ухвалення парламентом Польщі закону про Інститут національної пам'яті.

"Як виявилося, Україну після Майдану як країну, яка має свою гідність і може її обстоювати, не готові сприймати не тільки на Сході, але й дуже часто на Заході. Багато цінностей, за які ми стояли на Майдані об'єднують нас із західним суспільством. Загострення сталося у той період, коли до влади у наших західних сусідів, не тільки в Польщі, прийшли праві сили. Ми бачимо зокрема спроби ультраправих прийти до влади у Німеччині. Коли ці праві сили приходять і дбають лише про те, щоб утримати владу, то вони повертають суспільство від демократичних цінностей до ситуації 1930-х років", - сказав Княжицький.

За його словами, українське суспільство зараз опинилося в іншій ситуації, коли відбувається рух до нормальних демократичних цінностей.

"Найбільш прикро для мене це те, що зараз у Польщі було поставлено знак рівності між словами "українець" і "злочинець", "українець" і "бандит", "українець" і "колаборант", - додав Княжицький.