За тиждень кількість порушень режиму тиші на Донбасі зросла на 30%, - ОБСЄ

Упродовж тижня 29 січня - 4 лютогов зоні АТО на Донбасі кількість порушень режиму припинення вогню зросла на 30% у порівнянні з попереднім тижнем

Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, передає прес-служба місії у Twitter.

"За тиждень насильство на сході України не припинялося, навпаки, наші спостерігачі зафіксували 30% зростання кількості порушень режиму припинення вогню. Переважно - у трикутнику Ясинувата-Авдіївка-Донецький аеропорт", - сказав Хуг.

Загалом спостерігачами зафіксовано близько 3,2 тис. випадків порушення перемир'я.

Крім того, за даними місії, втричі також зросла кількість випадків застосування сторонами конфлікту важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, загалом - 91 випадок.

"Спостерігачі також фіксували наявність невідведеного важкого озброєння. За тиждень місія бачила 56 одиниць озброєння, розміщеного у порушення домовленостей, 49 із них - на підконтрольних Києву територіях. Наприклад, за допомогою БПЛА ми зафіксували 7 зенітно-ракетних комплексів у підконтрольній так званій "ДНР" Макіївці, один ЗРК у підконтрольному Києву населеному пункті Відродження", - додав Хуг.

Заступник голови СММ ОБСЄ також зазначив, що за тиждень сталося 13 випадків перешкоджання спостерігачам: два - на підконтрольних Києву територіях, 11 - на окупованих.