Жебрівський вимагає покарати "Донецькоблгаз" за відсутність газу в Авдіївці

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звернувся до генерального прокурора та керівника СБУ з проханням дати оцінку діям власників "Донецькоблгазу"

Про це Жебрівський написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За його словами, жителі Авдіївки та семи селищ Ясинуватського району "опинилися у заручниках ПАТ "Донецькоблгаз", який буквально саботує подачу газу людям по вже готовому газогону".

"Звернувся до генерального прокурора, керівника СБУ з проханням дати правову оцінку діям керівництва і власників облгазу. На мою думку (як правника, колишнього слідчого), це - сприяння терористичним організаціям у формі саботажу", - сказав Жебрівський.

Глава обладміністрації сподівається, що офіційна правова оцінка діям керівництва та власників ПАТ "Донецькоблгаз" буде дана найближчим часом.

У січні поточного року Жебрівський повідомив, що Авдіївський газопровід повністю готовий до початку випробувань, після яких можна закачувати газ і починати підключення будинків. Тоді він відмітив, що дав вказівку паралельно оформляти усю необхідну документацію, "щоб не затягувати процес".

У свою чергу, ПАТ "Донецькоблгаз" заявив, що була проведена непрозора процедура відбору генерального підрядника будівництва нового газопроводу.

"ПАТ "Донецькоблгаз" надавало свої пропозиції з метою реалізації будівництва газопроводу, але генеральним підрядником обрано ТОВ "Теплоенергокомплект", що не має досвіду реалізації подібних проектів. Постачальником труби обрано ТОВ "Полімерна група "Терполімергаз", яке також не мало досвіду виробництва труби згідно з вимогами проекту", - йдеться у заяві.

Крім того, за інформацією підприємства, нині розслідується кримінальне провадження за фактом можливого привласнення, розтрати, заволодіння чужим майном посадовцем департаменту розвитку базових галузей Донецької обладміністрації під час виконання робіт по будівництву газопроводу від Очеретиного до Авдіївки.