Вбивство Бузини: один з суддів взяв самовідвід під час засідання 9 лютого

Один з суддів у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини взяв самовідвід

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Відомо, що справу має розглядати колегія суддів, до якої входять Олег Лінник, Євген Сидоров та Тетяна Левицька. Самовідвід вирішив взяти головуючий суддя. 

Тим часом під будівлею суду зібралися близько 40 активістів організації С14 (називають себе українськими націоналістами) та 15 нацдружинників.

Нагадаємо, 9 лютого розпочався судовий процес над обвинуваченими у вбивстві Бузини Андрієм Медведьком і Денисом Поліщуком. 

Зазначимо, журналіста і російського пропагандиста Олеся Бузину вбили 16 квітня 2015 року на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва біля будинку, де він мешкав. При цьому вбивство відбулося під час "Прямої лінії" президента Росії Володимира Путіна. Тоді він заявив, що це "не перше політичне вбивство" в Україні. 

Читайте також: Кому заважав Олесь Бузина?

За підозрою у вбивстві журналіста було затримано двох представників "Правого сектору" Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Вони утримуються під вартою.

9 грудня 2015 року суд відпустив під домашній арешт Дениса Поліщука, а 31 грудня - Андрія Медведька - підозрюваних у вбивстві журналіста.

За словами адвоката, вбивць було кілька (принаймні двоє), тоді як з фабули звинувачення випливає, що стріляв у Бузину безпосередньо Медведько.

Поліщук (позивний "Аллах") та Медведько (позивний "Мейсон") є громадськими активістами, брали участь в АТО як добровольці.