Доступне житло: держава та банки об'єднують зусилля - Новини компаній

Держава та фінансовий сектор об'єднують зусилля, щоб українці змогли придбати собі нові квартири

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву та банк "Глобус" підписали меморандум про співпрацю за програмою “Доступне житло”. Якщо сім'я купує оселю в новобудові, то перший внесок у 30% їй може компенсувати держава. А решту грошей у кредит надасть банк.

"За рахунок цієї програми ми даємо змогу людям, у кого дохід не менше 10 тисяч гривень, брати участь в цій програмі. Це розширює коло потенційних людей, які зможуть отримати кредит і поліпшити свої житлові умови", - розказує про умови кредитування голова правління банку "Глобус" Сергій Мамедов.

У банку наголошують: вони є лідером на ринку, а іпотечне кредитування для них — пріоритетний напрямок. Партнерами виступає 21 перевірена будівельна компанія.

"На сьогоднішній день більше 100 об'єктів акредитовано і це найкращі будівельні майданчики в Україні. Зараз ми починаємо працювати у Львові у Рівному, думаю що до кінця року всі області України будуть охвачені нашими кредитними програмами", - пояснює заступник голови правління банку "Глобус" Олена Дмітрієва.

На реалізацію програми компенсацій за житловими кредитами цього року в бюджеті заклали 100 мільйонів гривень. У Держмолодьжитло порахували — цього недостатньо, бо потреба у таких позиках уже перевищує мільярд гривень.

"Якщо би був задоволений бюджетний запит Дердмолодьжитло на 1 мільярд, то близько 4,5 тисяч українських родин, а це середньому близько 15 тисяч громадян були б забезпечені житлом", - переконує голова правління Держмолодьжитло Сергій Комнатний.

"А поки що за минулий рік перевагами програми скористалися менше ста сімей. Тепер, завдяки залученню до державної програми комерційних банків, придбати собі нову квартиру українцям стає значно легше", - сподівається він.