Киянин легалізував 5 екс-посадовців Росії, які перебували у розшуці. Фіктивно одружував їх з українками

Прокуратура оголосила про підозру 40-річному киянину, який сприяв незаконній легалізації в Україні п’ятьох росіян, які перебували у міжнародному розшуку

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Росіяни зверталися до киянина, щоб отримати підроблені документи для отримання громадянства України, зокрема, документів про начебто проживання на території України їхніх родичів.

Після отримання українського громадянства росіяни за сприяння підозрюваного укладали фіктивні шлюби з українками. При цьому для пришвидшення процесу реєстрації шлюбу до територіальних відділів РАГСів надавалися підроблені довідки про нібито вагітність цих жінок.

Через місяць шлюб розривався, а розшукувані особи залишалися на прізвищах фіктивних дружин.

Зазначається, що вказані дії у своїй сукупності фактично унеможливлювали ідентифікацію цих осіб та надавали їм право вільно перетинати державний кордон.

У такий спосіб зловмисник сприяв незаконній легалізації в Україні 5 громадян Росії, які перебували у міжнародному розшуку. Серед них екс-начальник управління організації матеріально-технічного забезпечення МВС Росії та помічник заступника міністра МВС Росії.