Посадовця Луганської ОДА піймали на хабарі в понад 100 тисяч

Директор одного з департаментів Луганської ОДА та керівник одного з інтернатів одержали 109 тисяч гривень неправомірної вигоди

Про це повідомляє управління захисту економіки в Луганській області Національної поліції України.

Правоохоронці зібрали матеріали, які доводять причетність до даного злочину директора одного з департаментів Луганської обласної державної адміністрації та керівника одного з інтернатів. За безперешкодне підписання актів про виконання будівельних робіт та подальше перерахування бюджетних коштів останні вимагали неправомірну вигоду у розмірі 10% від вартості цих робіт.

9 лютого обох фігурантів справи затримали під час одержання чергового відкату. Загалом директор одного з департаментів Луганської обласної державної адміністрації та керівник інтернату одержали 109 тисяч гривень хабара.

На даний час зловмисники затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводяться першочергові слідчі дії.

Санкція частини 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та з конфіскацією майна.