Ресторан у Рівному назвав салат "Капітошкою". Авторка мультику відсудила у нього тисячі гривень

Українська дитяча письменниця, авторка мультфільму "Капітошка" Наталія Гузєєва виграла у Рівненському міському суді справу про захист права інтелектуальної власності проти місцевого ресторану

Про це повідомляє "Крапка".

Гузєєва довела, що рівненський ресторан незаконно використав назву її твору у своєму меню. Заклад найменував "Капітошкою" один із дитячих салатів. Письменниця зареєструвала авторські права на назву "Капітошка" 10 років тому.

"Гузєєва ретельно стежить за тим, аби продукція, іменована героями її мультику, була якісною та корисною. А от якісний склад салату "Капітошка" викликав сумніви", - розповів патентний повірений України, який представляв інтереси письменниці у суді, Юрій Трачук.

За його словами, спершу було надіслано закладу офіційного листа, щоб забрала з меню таке найменування салату. Але в ресторані лист проігнорували.

"Ба більше, коли справа дійшла до судової зали, орендар ресторану став заперечувати, що салат із такою назвою є у меню. Мовляв, представлений позивачем перелік страв не належить їхньому закладу", - додав Трачук.

Суд виніс рішення, що використання назви "Капітошка" можливе лише зі згоди авторки і зобов’язав відповідача компенсувати письменниці понад 37 тис. грн.