Екс-віце-президент "Юкоса" розповів, яким чином Захід може дієво натиснути на Путіна

Запроваджені проти Кремля економічні санкції наразі не є ефективними, оскільки режим Путіна досі не оголошено мафіозним й економічна співпраця Заходу з Росією триває

Про це заявив в минулому російський, а нині ізраїльський підприємець, колишній віце-президент компанії "Юкос" Леонід Невзлін в ефірі Еспресо.TV, відповідаючи на запитання Віталія Портникова.

За словами Невзліна, дуже важливим є те, аби Володимир Путін нарешті почав особисто відчувати страх перед відповідальністю за свою політику.

"Психологічно він може зміниться, якщо довго перебуватиме в стані страху. І тільки під впливом страху у нього виникне мотивація змінюватися. В усьому іншому, то як зараз усе відбувається, він не має жодної мотивації змінюватися на краще. Тому що не має страху. Зараз він нічого не боїться", - пояснив підприємець.

Для того щоб кремлівська верхівка й, насамперед, особисто Путін переглянули свій спосіб дій, зокрема щодо України, міжнародне співтовариство має подбати про припинення усіх вагомих економічних зв'язків з Росією, що буде можливим лише за рахунок оголошення владного у цій країні режиму "кримінальним і мафіозним".

"Якщо (на Заході - ред.) режим Путіна буде визнано кримінальним і мафіозним, все зміниться", - вважає Невзлін.

Після цього у Росії слід провести заходи, аналогічні Установчим зборам 1917 року.

"Моя надія полягає в тому, в чому вона полягала у тих, хто в 1917 році проводив Установчі збори. Мені б хотілося щоб сталося щось типу цього, тільки щоб не закінчилося матросом Залізняком", - додав один з колишніх керівників "Юкоса".