"Опоблоківець" з Дніпра розмістив у соцмережі антисемітські заклики, щодо нього розпочато кримінальне провадження

9 лютого 2018 року Нацполіція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості про антисемітські висловлювання депутата міськради Дніпра від "Опозиційного блоку" Сергія Суханова

Про це у Facebook написав мер Дніпра Борис Філатов. 

На підтвердження своїх слва він розмістив повідомлення Нацполіції Дніпра:

"09.02.2018 о 19.20 до чергової частини ГУНП в Дніпропетровській області з СБУ в Дніпропетровській області надійшла інформація про причетність депутата Дніпровської міської ради Суханова Сергія Анатолійовича, 1976 р.н., мешкає м. Дніпро, вул. Космонавта Волкова, 6-Б, до здійснення дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті".

Поліцейськими встановлено, що того дня на персональній сторінці соціальної мережі Facebook Суханов оприлюднив текст із нецензурними висловлюваннями на адресу осіб єврейської національності, із закликом до мешканців міста Дніпро, які поділяють його погляди, щодо здійснення протиправних проявів з ознаками розпалювання міжнаціональної ворожнечі та ненависті.

" ...Розпочинаємо визвольний руху! Пора з ними прощатися", - зокрема, закликав Суханов.

Слідче управління ГУНП в Дніпропетровській області внесло відомості до ЄРДР з правовою кваліфікацією за ст. 161 КК України.

"Напевно, це перша кримінальна справа в країні за розпалювання міжнаціональної ворожнечі у соцмережах", - зазначив Філатов.